Gladskin

Bacterial skin balance

Veel gestelde vragen

Over het bedrijf

 • Wie is Micreos?
  Micreos is een biotechnologie bedrijf, pionier en marktleider in de ontwikkeling van antibacteriële fagentechnologie. Wij zijn een mensgerichte onderneming en ontwikkelen onze producten op basis van grondige kennis van de problemen van onze klanten. Op basis van innovatief wetenschappelijk onderzoek, deels uitgevoerd in Zwitserland, heeft Micreos al verschillende door de FDA-goedgekeurde en bekroonde producten geïntroduceerd. Wij werken samen met gerenommeerde wetenschappelijke instituten en universiteiten. Veel van ons wetenschappelijk werk wordt gepubliceerd.
 • Wie is Micreos Human Health?
  Micreos Human Health is onderdeel van Micreos en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van antibacteriële fagenproducten voor de volksgezondheid. Wij werken samen met verschillende huidspecialisten, dermatologen en microbiologen en doen onderzoek met wetenschappelijke instituten en universitaire instanties, zoals het ETH Zurich, UMC Utrecht, Erasmus MC en het Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid Kennemerland.

  In samenwerking met ETH Zurich heeft Micreos Human Health Gladskin ontwikkeld. Gladskin wordt geproduceerd in Nederland.
 • Contact opnemen
  Wij stellen uw vragen zeer op prijs. Neem daarom gerust contact met ons op. Mail uw vraag naar partner@gladskin.com. Uw vragen worden binnen 24 uur persoonlijk beantwoord. U kunt uiteraard ook altijd telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar +31(0)88-8007117.

Account

 • Wachtwoord vergeten?
  Bent u uw wachtwoord vergeten? Ga dan naar Inloggen> Wachtwoord vergeten? Of ga direct naar de volgende link: Wachtwoord vergeten. Vul uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail om uw wachtwoord te herstellen.

Bestellen

 • Hoe kan ik betalen voor mijn bestelling?
  Bestellingen kunnen veilig betaald worden met iDeal, Credit Card, PayPal en een directe bankoverschrijving.
 • Kan ik veilig mijn Gladskin bestelling online betalen?
  Ja, de afhandeling van uw betaling besteden wij uit aan Buckaroo Online Payment Services. Dit is een betalingssysteem dat wereldwijd voor web shops veilig de online betalingen afhandelt bij financiële instellingen, zoals banken en creditcard acceptanten. Buckaroo verstrekt geen bank- en/of creditcardgegevens van consumenten aan Micreos/Gladskin of andere derden. Ook voldoet Buckaroo aan de strenge vereisten van de PCI Data Security Standards en betaalgegevens worden gecodeerd en vergrendeld verstuurd volgens de internetbeveiliging standaard SSL.
 • Hoe kan ik een herbestelling plaatsen?
  Heeft u een account en wilt u uw vorige bestelling opnieuw bestellen? Dit kan eenvoudig als u ingelogd bent. Ga dan naar Eerdere bestellingen > Bestel opnieuw.
 • Kan ik producten terugsturen?
  Wij doen ons uiterste best uw bestelling in perfecte staat bij u af te leveren. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn gegaan, zoals een foutieve levering of beschadiging van bestelde producten, dan kunt u het betreffende product uiteraard kosteloos retourneren aan Micreos Human Health, Gladskin Team, Antwoordnummer 3257, 3720 VB Bilthoven, Nederland. In dit geval verzoeken wij u altijd eerst even contact met ons opnemen.

  Geopende producten kunnen wij helaas niet retour nemen.
  Gladskin kan de werkzaamheid verliezen wanneer het niet onder de juiste omstandigheden wordt bewaard. Omdat wij de werkzaamheid van onze producten naar onze klanten willen kunnen garanderen, verkoopt Gladskin geen producten die buiten ons toezicht of het toezicht van onze Partners zijn bewaard. De consequentie hiervan is dat wij de producten die door onze klanten zijn besteld niet retour kunnen nemen. Wij rekenen op uw begrip voor dit principe.

Verzenden en bezorgen

 • Hoeveel kost het verzenden?
  De verzending is altijd gratis vanaf €75,- exclusief BTW.

  Verzenden naar:tot €75,- excl. BTW vanaf €75,- excl. BTW 
  NL 5,95 GRATIS
  BE 5,95 GRATIS
 • Wat is de levertijd van Gladskin?
  Gladskin producten worden uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling verzonden. Afhankelijk van het afleveradres kan de levertijd van Gladskin variëren. Voor afleveradressen buiten Nederland kan dit mogelijk een week duren door douanecontroles.

De producten

 • De werking
 • Werkt Gladskin bij iedereen?
  Gladskin werkt alleen bij mensen met huidproblemen zoals acne, rosacea, eczeem en huidirritatie die (mede) veroorzaakt of verergerd worden door de huidbacterie Staphylococcus aureus. Deze bacterie is vaak op de huid te vinden en is in veel gevallen de oorzaak van een huidinfectie. De schatting is dat Staphylococcus aureus bij 20% van de bevolking voortdurend op de huid aanwezig is en dat dit bij 60% van de bevolking regelmatig het geval is. Gladskin zal dus de situatie verbeteren voor de meerderheid van de gebruikers die een geïrriteerde huid hebben, maar niet voor iedereen.
 • Zijn Gladskin producten getest op dieren?
  Alle Gladskin producten zijn vrij van dierproeven.
 • Ingrediënten
 • Wat is het verschil tussen de Gladskin producten?
  De samenstelling van de producten is specifiek toegespitst op de beoogde toepassing om de effectiviteit van ieder product te bevorderen. De concentratie van het actieve ingrediënt is daarom verschillend per product.
 • Wat is het actieve ingrediënt van de Gladskin producten?
  Het actieve ingrediënt van de Gladskin producten is Staphefekt™. Dit is een enzym dat uitsluitend de ongewenste, Staphylococcus aureus, bacterie doodt en ontstekingen kan voorkomen.
 • Wat is Staphefekt™?
  Staphefekt™ is het actieve ingrediënt van de Gladskin producten. Staphefekt™ is een enzym. Dit enzym doodt uitsluitend de Staphylococcus aureus bacterie en laat de goede bacteriën, die de huid beschermen, met rust.
 • Bevat Gladskin parabenen?
  Gladskin producten bevatten geen parabenen. Parabenen worden regelmatig in cosmetische producten gebruikt als conserveringsmiddel.
 • Bevat Gladskin parfum?
  Gladskin bevat geen parfum of geurstoffen.
 • Is Gladskin hypoallergeen?
  Gladskin is hypoallergeen, waardoor de kans op allergie beperkt is.
 • Bevat Gladskin zuren?
  Gladskin is een pH neutraal product en bevat dus geen zuren.
 • Bevat Gladskin alcohol?
  Gladskin bevat geen alcohol.
 • Is Gladskin een antibioticum?
  Gladskin is geen antibioticum. Gladskin doodt uitsluitend de ongewenste Staphylococcus aureus bacterie en laat de onmisbare gezonde huidbacteriën met rust. In tegenstelling tot veel antibiotica en andere anti-bacteriële producten, die ook de goede bacteriën doden.
 • Gebruik
 • Hoe moet ik Gladskin gebruiken?
  Voor een optimaal effect adviseren wij u Gladskin consequent, twee- tot driemaal daags te gebruiken gedurende vier tot zes weken. Breng Gladskin aan op de aangetaste (acne, rosacea, eczeem of geïrriteerde) huid, na het reinigen van de huid en vóór het aanbrengen van overige verzorgingsproducten. Laat Gladskin 5 minuten inwerken voordat u overige producten aanbrengt.
  De bestanddelen van overige verzorgingsproducten kunnen namelijk de werking van Gladskin beïnvloeden. Hierdoor kan de effectiviteit afnemen.
 • Mijn huid voelt droog en trekkerig aan na het gebruik van de Gladskin gel, wat kan ik hieraan doen?
  Gebruik dan Gladskin Daily Care als aanvulling op de Gladskin gel. Dit is een voedende crème en gaat een droge huid tegen zonder de werking van uw Gladskin product negatief te beïnvloeden.
 • Is het mogelijk dat mijn huid verergert als ik Gladskin gebruik?
  Sommige gebruikers ervaren een lichte verergering en een branderig gevoel als ze Gladskin voor het eerst aanbrengen. Dit zal na enkele dagen verminderen.

  Gebruik Gladskin consequent, minimaal vier tot zes weken, voor een optimaal resultaat. Bent u echter allergisch voor één of meerdere van de ingrediënten van Gladskin en ervaart u een overgevoeligheidsreactie dan adviseren wij u het gebruik te onderbreken. U kunt uiteraard altijd contact opnemen voor tips en advies.
 • Hoe lang kan ik doen met een 30ml flesje van Gladskin?
  Bij dagelijks gebruik en tweemaal daags smeren, doen gebruikers gemiddeld 1 tot 2 maanden met een 30ml flesje van Gladskin. Afhankelijk van de oppervlakte van de geïrriteerde huid kan dit per individu verschillen.
 • Hoe kan ik Gladskin het best bewaren?
  De Gladskin gels kunt u bewaren op kamertemperatuur. Belangrijk: voorkom blootstelling aan temperaturen onder 0°C en boven 25°C.

  Gladskin Eczema crème kan het best bewaard worden in de koelkast. Op kamertemperatuur zal de effectiviteit van Gladskin Eczema crème na twee maanden afnemen.
 • Hoe lang is Gladskin houdbaar?
  De houdbaarheid van het product staat altijd vermeld op de flacon. Alle Gladskin gels en de Daily Care crème zijn 6 maanden houdbaar na aankoop.

  Gladskin Eczema crème is 2 maanden houdbaar na aankoop.
 • Kan ik Gladskin combineren met mijn eigen dagcrème en verzorgingsproducten?
  Gebruik Gladskin op een schone huid, bestanddelen van andere verzorgingsproducten kunnen de werking van Gladskin verminderen of beïnvloeden. Laat Gladskin een paar minuten inwerken, voordat u overige verzorgingsproducten aanbrengt. Wij adviseren u om Gladskin Daily Care te gebruiken als dagcrème. Dit verzekert een optimale werking van Gladskin.
 • Kan ik make-up gebruiken na het aanbrengen van Gladskin?
  Ja, we raden u aan, na het aanbrengen van Gladskin, een paar minuten te wachten, voordat u make-up, e.d. gebruikt.
 • Kan ik na gebruik van Gladskin parfum opdoen?
  Ja, Gladskin werkt binnen enkele minuten. We raden u aan, na het aanbrengen van Gladskin, een paar minuten te wachten, voordat u parfum e.d. gebruikt.
 • Kan ik Gladskin overdoseren?
  Nee, Gladskin kunt u zo vaak en zo lang gebruiken als nodig is.
 • Dagcrème
 • Is er ook een dagcrème van Gladskin?
  Ja, Gladskin Daily Care kunt u gebruiken als dagcrème in combinatie met uw gewone Gladskin behandeling. Deze crème bevat niet het actieve ingrediënt, Staphefekt™ maar bestaat uitsluitend uit aqua, glycerol, cetiol V en cera cetomacrogolis emulsificans.
 • Hoe kan ik Gladskin Daily Care gebruiken?
  Gladskin Daily Care kunt u gebruiken als dagcrème in combinatie met uw dagelijkse Gladskin behandeling. Daily Care is een voedende crème dat ideaal is voor gebruik in combinatie met Gladskin Acne, Rosacea, Eczema en Skin Irritation gels. Na het aanbrengen van uw Gladskin product kunt u gerust Daily Care aanbrengen zonder dat dit enig negatief effect zal hebben op uw Gladskin product. Op deze manier bent u zeker van een optimale werking van uw Gladskin behandeling.
 • Gladskin Acne
 • Wat is acne en hoe kan dit behandeld worden?
  Acne is een veel voorkomende huidaandoening, vaak gekenmerkt door puistjes. Acne komt regelmatig voor in de puberteit maar ook bij volwassen vrouwen, tijdens en na de zwangerschap en overgang. De grondoorzaak van acne is vaak hormonaal, dit zorgt voor een verhoogde talgproductie met als gevolg opstopping van de talgklier. Hierdoor kan er een ontsteking ontstaan die veroorzaakt wordt door de Staphylococcus aureus bacterie. Gebruik van Gladskin Acne voorkomt de ontsteking van de verstopte talgklier, waardoor puistjes worden voorkomen en verminderd.
 • Ik ben al lang opzoek naar een goede acne behandeling, hoe weet ik dat Gladskin Acne ook bij mij werkt?
  Gladskin Acne heeft effect als je drager bent van de Staphylococcus aureus bacterie. De schatting is dat Staphylococcus aureus bij 20% van de bevolking voortdurend op de huid aanwezig is en dat dit bij 60% van de bevolking regelmatig het geval is. Gladskin pakt deze bacterie aan waardoor roodheid verminderd en ontstekingen worden voorkomen. Hierdoor worden de verschijnselen van acne verminderd of helemaal voorkomen. 84% van de Gladskin gebruikers ervaart duidelijke vermindering van hun acne.
 • Werkt Gladskin Acne ook tegen acne op mijn rug?
  Ja, Gladskin kan gebruikt worden op elk lichaamsdeel.
 • Werkt Gladskin tegen acne littekens?
  Nee, Gladskin herstelt geen littekenweefsel. Bestaande acne littekens kunnen daarom niet worden verholpen. Door het gebruik van Gladskin Acne, kunt u het ontstaan van nieuwe acne littekens voorkomen.
 • Hoe lang moet ik Gladskin Acne gebruiken voordat ik effect zie?
  Het eerste effect kan zeer snel zichtbaar en voelbaar zijn, want het doden van de Staphylococcus aureus bacteriën gebeurt binnen enkele minuten. De schadelijke Staphylococcus aureus bacteriën kunnen zich echter ook bevinden in diepere lagen van de huid. Hierdoor kan het soms langer duren voordat een optimaal effect bereikt wordt. Door Gladskin Acne dagelijks te gebruiken wordt in die gevallen het ontstaan van nieuwe acne voorkomen. Bij bestaande puistjes vermindert Gladskin Acne meestal snel de roodheid, maar omdat de bacteriën al 'ingesloten' zijn, zijn ze moeilijker te bereiken voor het actieve ingrediënt in Gladskin. Daarom kan het bij dagelijks gebruik soms een maand duren voordat een optimaal effect bereikt is.
 • Is Gladskin Acne niet-comedogeen?
  Comedogeen betekent dat het product de poriën verstopt, waardoor er meer kans is op het ontstaan van mee-eters en verstopte talgklieren. Gladskin Acne en Rosacea bevatten geen ingrediënten die poriën verstoppen en zijn daarom niet- comedogeen.
 • Gladskin Rosacea
 • Wat is rosacea?
  Rosacea is een chronische huidaandoening die voorkomt bij mannen en vrouwen tussen de 30 en 60 jaar oud. Rosacea is te herkennen aan een rood gezicht, rode neus en wangen, blozen, opvliegers, puistjes en bulten op het gezicht, zichtbare bloedvaten onder de huid en verdikkingen, vooral rond de neus.
 • Ik heb last van rode huid en puistjes, heb ik dan rosacea?
  Een rode huid, neus en wangen, schilfers en puistjes zijn allemaal symptomen van de aandoening rosacea. Bij vragen en onduidelijkheden is het raadzaam een arts of specialist te bezoeken.
 • Werkt Gladskin Rosacea tegen rosacea?
  De onderliggende oorzaak van rosacea is nog onduidelijk, maar onderzoek toont aan dat de bacterie Staphylococcus aureus de meerderheid van bacteriële (huid)ontstekingen veroorzaakt. Het actieve ingrediënt van Gladskin, Staphefekt™, doodt de Staphylococcus aureus bacterie. Het resultaat bij rosacea is dat 90% van de gebruikers minder roodheid in het gezicht ervaart. Gladskin verlicht de rosacea symptomen zoals roodheid, jeuk en irritatie.
  Gladskin helpt niet tegen couperose (uitgezette bloedvaten).
 • Hoe lang moet ik Gladskin Rosacea gebruiken voordat ik effect zie?
  De Staphylococcus aureus bacteriën bevinden zich voornamelijk op het huidoppervlak. Staphefekt™ doodt binnen enkele seconden de Staphylococcus aureus bacteriën op het huidoppervlak. Sommige Staphylococcus aureus bacteriën kunnen zich echter bevinden in de diepere lagen van de huid. Zodra de huid zich vernieuwt kunnen deze bacteriën naar het huidoppervlak migreren waar ze uiteindelijk ook zullen worden gedood. Om deze reden hangt het van de persoonlijke situatie af hoe lang het duurt voordat een optimaal effect van Gladskin bereikt wordt. Veel mensen met rosacea en acne ervaren overigens direct al een duidelijk positief effect van Gladskin, maar sommige mensen hebben bij dagelijks gebruik pas na ongeveer een maand een optimaal effect bereikt.
 • Is Gladskin Rosacea niet-comedogeen?
  Comedogeen betekent dat het product de poriën verstopt, waardoor er meer kans is op het ontstaan van mee-eters en verstopte talgklieren. Gladskin Acne en Rosacea bevatten geen ingrediënten die poriën verstoppen en zijn daarom niet- comedogeen.
 • Gladskin Skin Irritation
 • Waar kan ik Gladskin Skin Irritation voor gebruiken?
  Gladskin Skin Irritation kunt u gebruiken voor de geïrriteerde/ontstoken huid waarbij de Staphylococcus aureus bacterie een rol speelt, zoals bijvoorbeeld irritatie na het scheren en/of harsen.
  Gladskin Skin Irritation kan ook gebruikt worden bij irritaties en roodheid rondom het oog. Voorkom dat de gel in het oog komt.
 • Kan ik Gladskin gebruiken bij rode bultjes na het scheren of harsen?
  Ja, Gladskin Skin Irritation kan gebruikt worden na het scheren of harsen van het gezicht, armen, benen en bikinilijn. Gladskin doodt de Staphylococcus aureus bacterie die bij scheerirritatie een belangrijke rol speelt. De irritatie en rode bultjes die ontstaan na het scheren worden hierdoor verminderd of helemaal verholpen.
 • Helpt Gladskin Skin Irritation ook tegen ingegroeide haartjes?
  Gladskin kan niet ingegroeide haren, van de baard of liesstreek, verhelpen. De haren groeien in omdat ze opkrullen en de huidoppervlakte weer binnendringen.

  De ontstekingen die ontstaan als gevolg van ingegroeide haartjes kan Gladskin wel verhelpen. Gladskin kan ontstekingen door de Staphylococcus aureus bacterie verhelpen en voorkomen.
 • Gladskin Eczema
 • Gladskin Samples
 • Zijn er gratis samples verkrijgbaar?
  Het volume van een sample kan te beperkt zijn voor het beoogde resultaat. Gladskin gebruikers-ervaring toont aan dat afhankelijk van de individuele omstandigheden een optimaal effect soms pas bereikt wordt bij dagelijks gebruik gedurende enkele weken. Dat is de reden dat Gladskin samples niet verkrijgbaar zijn.

Veiligheid en allergiën

 • Is Gladskin veilig?
  Alle Gladskin producten zijn veilig te gebruiken op de (intacte) huid. Het actieve ingrediënt in de Gladskin producten doden alléén de slechte bacteriën en laten de goede bacteriën en andere huidcellen met rust. Onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de huidbacteriën de huid juist beschermt en dat verwijdering van die goede bacteriën dus ongewenst is. Het actieve ingrediënt blijft op de huid en kan niet door de huid dringen.
  Resistentie vorming treedt niet op bij het gebruik van Gladskin, hierdoor kunnen de producten langdurig gebruikt worden. De gels en crèmes zijn hypoallergeen geformuleerd om overgevoeligheidsreacties op de hulpstoffen te minimaliseren.
 • Kan ik allergisch zijn voor de producten van Gladskin?
  De Gladskin producten zijn hypoallergeen. Dit betekent dat de kans op een allergische reactie minimaal is.
 • Ik heb een wolvet allergie, is het veilig om Gladskin te gebruiken?
  Ja, de Gladskin gel is vrij van wolvet en stoffen die afgeleid zijn van wolvet en is daarom veilig te gebruiken door mensen met een lanoline (wolalcoholen) allergie. De Gladskin Eczema crème bevat wel een derivaat van wolvet (cetostearyl-alcohol). Bij een wolvet allergie adviseren wij het gebruik van Gladskin Eczema crème daarom te vermijden en Gladskin Eczema gel te gebruiken.

Uw ervaring, vragen en feedback